Viziunea noastră

pentru o comunitate mai bună

Pentru cei care au copilărit aici, pentru cei care-și mai aduc aminte …

Satele erau pline de viață, curate, cu oameni frumoși, care se ajutau unii pe alții, sprijineau bătrânii, oameni care-și împărtășeau afara pe clup bucuriile și necazurile, istoriseau povești și te învățau ceea ce știau ei mai bine.Copiii se jucau pe ulițele satului care iarna erau pline de zăpadă, cu patinoare naturale și derdelușuri unde abia așteptau să zburde cu săniuța.

Era o comunitate, o comunitate frumoasă!

Astăzi vedem cum se ridică ziduri înalte, cum devenim mai indiferenți, nu mai avem timp și nu mai suntem dispuși să-i mai înțelegem pe cei de lângă noi, nu mai dorim să ne implicăm ! Ne izolăm singuri.

Dorim ca impreuna să construim poteci către „vecinii” noștri, către cei pe care poate i-am ignorat până acum, să-i întrebăm cine sunt și ce fac, dacă au nevoie de sprijinul și de ajutorul nostru. Împreună cu voi toti, putem să formăm acea comunitate frumoasă de care e atâta nevoie, o comunitate pentru noi toți și să arătăm că NOUĂ NE PASĂ !

Haideți să dărâmăm „zidurile” care ne despart și să construim în locul lor „poduri de flori” care să unească oameni și suflete și să pună temelia acelei comunități pe care ne-o dorim cu toții, o comunitate în care ne simțim bine, în siguranță, o comunitate care ne reprezintă!

Viziunea noastră ?!

– O comunitate formată din oameni buni, oameni care se implică, care au lăsat la o parte indiferența, oameni care-și pun în comun valorile și bogăția sufletească, oameni care reușesc să întrezărească și să construiască un viitor mai bun pentru cei de lăngă ei.

– O imagine a unui mediu curat si sãnãtos, cu mulți copaci pe care sã-i iubim si sã le apreciem valoarea, cu străzi aranjate și pline de verdeață, cu copii veseli si jucãusi, cu oameni care se respectă, cu sprijinirea producătorilor locali, cu locuitori mai bine informați și care se implică în bunul mers al comunei.

– E obligatoriu să ne cunoaștem drepturile, să ne luptăm pentru ele, să participăm la procesul decizional al administrației locale, să ne implicam in proiectele de viitor, să ne exprimăm părerile si doleanțele, să cerem sã fim ascultati si opiniile noastre sã fie luate in considerare.

– Trebuie sã gandim în ansamblu, la binele tuturor, sã nu favorizam o parte a comunitatii in detrimentul alteia, sã cãutãm si să găsim solutii avantajoase, viabile si durabile.

– O comunitate cu tineri care-și respectă și își ajută vârstnicii fără sprijin, cu bătrâneți mai liniștite, cu Sărbători mai fericite celor care poate nu au avut șansa de a le avea, cu programe educative pentru cei mici, cu o identitate a noastră, a unei comune Frumoase și prospere.

Așa încât, după ce am contribuit cu toții la ”Pictura comunității” putem spune cu bucurie arătând cu degetul spre ea :

„Acolo sunt Prietenii Noștrii !”